Realistiskt & Effektivt

Kursutbud

SFT erbjuder intensiv- och terminskurser i självförsvar till tjejer. Kursinnehållet består av relevanta tekniker som kan fungera mot en fysiskt större och starkare angripare. Teknikerna är grundläggande, målinriktade och effektiva.

Stort fokus läggs på att deltagaren ska lära sig att använda sin fulla styrka och utföra teknikerna med självförtroende, snabbhet, explosivitet och överraskning. Kurserna behandlar i korthet lagstöd för våld i självförsvar och deltagaren får tips om hur hon aktivt kan jobba med mental förberedelse.

Ingen förkunskap krävs. Åldersgränsen på våra kurser är 15 år, men vi tillåter från 13 år tillsammans med deltagande vuxen. Åldersgränsen baseras på att vi lär ut kraftfull våldsanvändning och att vi under kursen pratar om misshandels- och våldtäktssituationer.

 

Intensivkurs

Ett tillfälle - tre timmar
445:- / per person*
 • Vår grymt populära intensivkurs. 100-tals deltagare varje år. Tjejer/kvinnor i ALLA åldrar deltar. Tre timmar högkvalitativ utbildning med hög lärartäthet. Kom och lär dig grym kunskap, öka din trygghet och få ett stärkt självförtroende.
 • Innehåller stående och liggande självförsvarstekniker. Enkla och effektiva tekniker som uteslutande handlar om att hantera misshandels- eller våldtäktssituationer. Deltagaren får också nödvändig förståelse för vad lagen säger om självförsvar.
 • Åldergräns 15 år för eget deltagande men vi godtar från 13 år tillsammans med deltagande vuxen. Naturligtvis ingen övre åldersgräns.
 • Utbildningsmiljö med enbart kvinnliga deltagare. Lärarna har lång utbildningserfarenhet inom myndighetsvärlden eller lång kampsportserfarenhet. Trots det allvarliga ämnet har du roligt på våra kurser.
 • Ingen tidigare erfarenhet krävs. Till oss kommer du för att få grym kunskap. Det är vad vi levererar. Du behöver ingen egen utrustning utöver träningskläder.
 • Som deltagare i våra kurser är du alltid försäkrad. Det är även våra lärare.

Terminskurs Grund

13 tillfällen á 1,5 timme
2375:- / per person*
 • I dagsläget erbjuder vi bara terminskurser i Uppsala. Start tisdag vecka 5 (29:e januari) och avslut torsdag vecka 20 (16:e maj). Kurs 1 pågår mellan klockan 18.00-19.30 och kurs 2 pågår mellan klockan 19.30-21.00. Träning sker i centrala Uppsala. Av lokaltekniska skäl kommer vi de första 8 tillfällena köra på tisdagar och de sista 6 tillfällena på torsdagar. Vecka 5-13 tisdagar och vecka 14-20 på torsdagar. Vecka 8 & 16 uppehåll pga lov.
 • Självförsvar som träningsform. Vi erbjuder dig chansen att lära dig självförsvar samtidigt som du tränar. Vi ger dig kunskap som ger både självkännedom, trygghet och ökat självförtroende. Samtidigt får du både kondition- och styrketräning. Kursen ger en helhet för att kunna hantera en stor variation av angreppssituationer.
 • Kursen innehåller både stående och liggande självförsvarstekniker. Det du lär dig är realistiskt och effektivt och inriktas främst på att hantera en misshandels- eller våldtäktssituation.
 • I kursen ingår fysisk träning. Konditions- och styrkeövningar främst hämtat från kampsport. Pulshöjande träning för att efterleva det stresspåslag som ni skulle uppleva om ni hamnade i en situation där ni tvingas använda de tekniker ni lär er hos oss. Att utföra teknikerna under start fysisk påverkan är det närmaste vi kan efterlikna en hotfull situation med enklare medel. Vi kallar det stresstest och det är riktigt intressant att testa på.
 • Du får testa tekniker med full kraft mot manlig instruktör.
 • Som deltagare får du också utbildning i vad lagen säger om våld i självförsvar och hur du mentalt kan förbereda dig för en hotfull situation
 • Ingen tidigare erfarenhet krävs. Till oss kommer du för att lära dig grym kunskap. Det är vad vi levererar.
 • Som deltagare är du alltid försäkrad. Det är även våra lärare.
 • På terminskurser har vi åldergräns 15 år.

Terminsträning Fortsättare

14 tillfällen - 21 timmar
2375:- / per person*
 • För den vill lära sig mer och som vill utveckla sin teknikkunskap erbjuder vi fortsättningskurs. Kursen bygger vidare på grundkursens koncept men med fokus på taktiskt tänkande och nya sätt att träna. Utöver teknikkunskap övar vi i verklighetsnära miljöer. Vi använder reflektionövningar för att fördjupa förståelsen och kunskapen hos deltagarna.
 • Kräver att du gått Terminskurs Grund
 • På terminskurser har vi åldergräns 15 år.
 • Utbildningsmiljö med enbart kvinnliga deltagare.
 • Ingen egen utrustning krävs utöver fyskläder.
 • Personlig skyddsutrustning ingår i priset.

Företagskurs

Företag - Föreningar - Kommuner - Skolor
Kontakta oss för pris
 • Är ni ett företag som vill ge era kvinnliga anställda en chans att lära sig självförsvar? Är ni en högstadie- eller gymnasieskola som vill ge era kvinnliga elever en större trygghet i en hotfull situation? Är ni en förening som vill erbjuda föreningens kvinnliga medlemmar en kunskap som, om oturen är framme, kan rädda henne från misshandel eller våldtäkt?
 • Till er kan vi erbjuda vår intensivkurs eller ett koncept anpassat till era önskemål och behov. Vi kan också ta fram ett eget koncept till er verksamhet. Till organisationer erbjuder vi också påbyggnadskurser i intensivform. Är det regelbunden träning ni söker tittar vi gärna även på ett sådant koncept.
 • Priset påverkas av flera faktorer. Avståndet till er , tillgången till lokal och storleken på gruppen som ska utbildas påverkar priset.
 • Maila oss din organisations namn, kontaktperson och era önskemål så återkommer vi till er inom kort.

Välgörenhetsevenemang

Till förmån för Uppsala Kvinnojour
9:e mars
 • SFT – Självförsvar För Tjejer i samarbete med Pischa Strindstedt, Arijana Heinrici & Hotel Park Inn by Radisson anordnar i samband med Internationella Kvinnodagen flertalet evenemang till förmån för Uppsala Kvinnojour. Samtliga avgifter går OAVKORTAT till kvinnojouren för att stötta dem i deras viktiga arbete för kvinnor som i destruktiva- och våldsamma förhållanden.
 • SFT – Självförsvar För Tjejer är ett företag som aktivt jobbar med att bygga trygghet och säkerhet för tjejer i alla åldrar. Vi är en av landets största utbildare i självförsvar. I ett samhälle där många tjejer upplever otrygghet behövs vår kunskap. Vi anser inte att självförsvar är lösningen på mäns våld mot kvinnor. Men vi vet att väldigt många tjejer känner sig tvungna att lära sig självförsvar och till alla dessa tjejer vill vi erbjuda det vi är allra bäst på. Utbildning och kunskap som ökar tryggheten och självsäkerheten hos hundratals tjejer årligen.
 • Pischa Strindstedt - personlig tränare & driver två gym i STHLM. Förutom att hon är en aktiv tränare med många bollar i luften arrangerar hon träningsresor runt om världen & ni kan se henne i TV programmet BIGGEST LOSER som en av coacherna. För Pischa handlar träningen om så mycket mer än starka muskler & svettiga pass. Det är en möjlighet att utmana sig själv & lära känna nya sidor hos sig själv som man kan ta med långt utanför träningssalen. Hennes pass bjuder på både skratt & träningsvärk man sent glömmer.
 • Arijana Heinrici - När hon var liten somnade hon med kudden över huvudet och drömde sig bort till en annan värld. En värld utan slag och skrik, utan krig och bomber. I dag lever Arijana “Jana” Heinrici ett helt annat liv och somnar med huvudet på kudden och med ett leende på läpparna. Arijana Heinrici växte upp i det forna Jugoslavien och hade en uppväxt som lätt hade kunnat leda in henne på destruktiva vägar i livet. På kvällarna hörde hon slag och gråt och drömde om ett lugnt och stillsamt liv. Om mat på bordet, värme och rent vatten. Om att slippa följa med till porrklubbar och möta nya kvinnor varje vecka hon skulle kalla för mamma. Om att slippa se krig och om att få bort bilden ur huvudet då tre av hennes syskon blev skjutna framför hennes ögon. I dag är Arijana Heinrici, tack vare sin modiga mamma, i Sverige sedan många år tillbaka. Hon har vägrat att låta sin uppväxt styra hennes väg i livet och är i dag en framgångsrik entreprenör och en av Sveriges mest inflytelserika inredare och topp 10 bloggare. Hon brinner för att hjälpa andra människor och visa att vi trots tragiska upplevelser och misslyckanden alltid har valet att resa oss upp igen. Och igen. Arijana Heinrici delar med sig av en stark historia om krig och fruktansvärda upplevelser, men också om mod, viljestyrka och en förmåga att ta lärdom och vända motgång till framgång.
 • Föreläsning som andas inspiration. Lyssna på Arijanas och Pischas fantastiska resor. Två tjejer som genom sitt driv och engagemang för det dom brinner för lyckats skapa sin egen framgång. Kom och inspireras av deras berättelser. Föreläsingen sker hos hotel Park Inn by Radisson i Uppsala. Park Inn bjuder åhörarna på en lättare frukost från kl 09.30. Mellan kl 10.00 - 11.45 föreläser Arijana och Pischa. Föranmälan krävs. Anmäl dig här på SFT:s hemsida under fliken boka kurs. 150kr kostar frukost och föreläsning. Betalning sker på plats i entrén och svischas direkt till Uppsala Kvinnojour. Anmäl dig här på hemsidan under fliken Boka kurs. Föranmälan garanterar plats på föreläsningen. Betalning till Kvinnojouren sker på plats via Swisch.
 • Träna med Pischa. Pischa erbjuder ett roligt och svettigt träningspass för upp till 20 deltagare. Kom och kör stenhårt med Sveriges mest inspirerande träningscoach. En timme grym, rolig och inspirerande träning. Klockan 13.00-14.00 i Kvarngärdesskolan. Föranmälan krävs. Kostnad 100kr. Betalning till Kvinnojouren sker på plats via Swisch.
 • Intensivkurs med SFT - Självförsvar För Tjejer. Ordinarie kurs men alla avgifter betalas direkt till Kvinnojouren. Föranmälan samt förskottsbetalning krävs. Läs om kursen på denna sida. När du anmäler dig får du kurs- och betalningsinformation. 30 platser finns till förfogande.